The Law Student Union in Uppsala

The Law Student Union in Uppsala (Juridiska Föreningen, JF) has been a noticeable part of Uppsalas student life since time immemorial. JF was founded in 1844, is the oldest law student association in the nordic countries,  and also one of the oldest student organisations in Uppsala – only the nations and Kuratorskonventet outdate it! Since 2016, JF is the student union at the faculty of law at Uppsala university.

JF:s verksamhet och funktion har utvecklats genom åren. I början behandlades ämnen såsom kommande lagstiftning och rättsfall av JF:s medlemmar. De flesta medlemmar var på den tiden professorer med anställning vid Juridiska fakulteten, och alltså inte studenter som det är idag. JF:s verksamhet utökades under 1900-talets början genom kompendiumförsäljning. Det var kompendiumförsäljningen som låg till grund för Iustus Förlag, som JF grundade, och som idag drivs självständigt. Under åren har studenterna fått allt större inflytande över organisationen, och i slutet av 1900-talet var första gången som det var en student som valdes till JF:s ordförande. Det var startskottet för hur JF ser ut idag  – en organisation av studenter för studenter.

Idag är JF en naturlig del juriststudenterna i Uppsalas studentliv. Kåren står för de flesta juriststudenternas första upplevelse av det uppsaliensiska studentlivet, genom att arrangera de populära Recceveckorna – juristernas insparksvecka. Med över 1 500 medlemmar och 100 engagerade ämbetsmän finns kåren här för dig med allt från hjälp med studier till gasquer till idrottsverksamhet. Kårens verksamhet är idag omfattande och varierad, och det gör att det finns något för alla.

Nyheter

Nominera till Årets lärare!
9 maj 2022
Gernandt & Danielssons casedag den 26/10
14 oktober 2021
Kallelse till extrastämma den 19/9-21
29 augusti 2021
Alla nyheter